YŌNOBI Butik & Værksted

Scroll for at se mere

Et kreativt fristed med en historisk beliggenhed

Beliggende i hjertet af København, på en helt særlig adresse, tilbyder YŌNOBI et rum for kreativ udvikling, der faciliterer en sanselig rejse gennem ler, glasur og fløjlsbløde, skulpturelle kreationer. Her er den taktile fornøjelse ved at forme rå ler til noget ekstraordinært ikke kun forbeholdt kunstnere, men er en åben invitation til alle, der ønsker at udforske deres kreativitet.

Inspireret af den japanske filosofi YOnoBI (用美)—hvor skønhed og funktionalitet mødes—fejrer YŌNOBI den sublime harmoni mellem form og funktion. Her forenes yo (用), som betyder brug, og bi (美), som betyder skønhed, i perfekt balance.

Gennem kælderdørene, som fungerer som indgangen til studiet, mødes man af et smukt og roligt butikområde, prydet med udsøgte keramiske kreationer, hvor man kan nyde en varm kop kaffe eller japansk matcha te. Fortsætter man ovenpå ad den smalle, hvidmalede trappe, finder man værkstedet, som er beliggende i rummelige, lyse lokaler med direkte udsigt til Københavns kanal og Christiansborg Slot. Det dæmpede sollys filtrerer blidt gennem de originale forsatsvinduer og kaster et blødt, næsten kalejdoskopisk mønster over klyngen af drejebænke, der udgør hjertet af dette fortryllende rum.

Studiet er beliggende i en af Københavns ældste bygninger. Fuldført i 1689, er den nu 335 år gamle neoklassiske bygning blevet en fredet kulturarv. Denne bygning og dens beboere ville altså have været vidne til den ødelæggende brand på Christiansborg Slot i 1884 og den lange genopbygningsproces, som først stod færdig i 1918.

Hvert stykke, der skabes hos YONOBI, fortæller en historie om inspiration, håndværk og unik kunstnerisk vision. Blandt de mange skatte skinner Christiansborg-armaturet i krom klart i butikken, blot et stenkast fra det slot, det oprindeligt blev skabt til for mere end 100 år siden.