Scroll for at se mere

1884-2024

TONI Copenhagen udspringer af vores stolte familietradition, hvor passionerede fagfolk gennem generationer har skabt kvalitetsdesign. Vi har altid gjort os umage, udviklet os med tiden og fokuseret på form og funktion. Disse værdier lever videre i vores arbejde hos TONI Copenhagen i dag.

2024
DÉCA lanceres

Vores første nye armaturkollektion i 40 år lanceres i samarbejde med BIG Architects. Resultatet er en kollektion af arkitektonisk inspirerede armaturer i en ren, præcis og monolitisk udtryksform, og er beskrevet som en moderne fortolkning af det klassiske Christiansborg-armatur.

2023
Elements lanceres

Vores originale armaturer fra 1918 lanceres med moderne teknologi. Kollektionen hedder Elements, og tilbyder haner med både kogende og filtreret vand.

2022
Heritage lanceres

TONI Copenhagen lancerer en kollektion af badeværelsestilbehør med navnet, Heritage. Kollektionen hylder virksomhedens traditionelle håndværk, men dog set med nye øjne. Kollektionen er designet den kreative direktør hos TONI Copenhagen, Bjarke Vind.

2021
Flytter til Frederiksberg C

TONI Copenhagen flytter fra Rødovre til et lille baghus i en charmerende baggård på Lykkesholms Allé på Frederiksberg C, hvor vi i dag har både værksted, kontor og showroom.

Highres-Toni-Building_1-_Feb2021_1-TONI Copenhagen
2019
TONI får nye ejere

Nielsen-familien sælger efter 45 års ejerskab til en ny ejerkreds. TONI får ny administrerende direktør, Mark Christiansen, og skifter ved samme lejlighed både navn til 'TONI Copenhagen' og logo tilbage til det gamle logo fra Toxborgs tid.

2017
Nimb

I november 2017 udvider det verdensberømte hotel Nimb med en ny fløj, kaldet Tivoli Hjørnet. Hotellet udvides til i alt 38 luksuriøse værelser og suiter, alle indrettet i højeste kvalitet, heriblandt med armaturer fra TONI.

Senere, i 2020, kommer Nimb som det eneste hotel i Nordeuropa på Condé Nasts prestigefyldte 'Gold List' over verdens bedste hoteller.

2009
Det Kongelige Teater renoveres

Det Kongelige Teater gennemgår en gennemgribende renovering, og TONI leverer armaturerne til teatret af flere omgange i løbet af 00'erne.

2007
Bogen om Dansk Design

Christiansborg-armaturet fremhæves i bogen 'Dansk design' af Thomas Dickson. Bogen handler om Danmarks rejse til at blive et innovativt designland.

dansk_design-TONI Copenhagen
1996
Glyptotekets nye tilbygning

Arkitekt Henning Larsen opfører Glyptotekets nye tilbygning. Larsen lader sig inspirere af både antikke egyptiske bygværker og de smalle gader i bjergbyerne omkring Middelhavet. Henning Larsen har i store dele af sin karriere TONI som sit foretrukne valg af armaturer, og han bruger dem derfor hyppigt i sine projekter i denne periode.

1996
Fabrik i Sydafrika

Prins Henrik og udenrigsministeren, Niels Helveg Petersen, overværer åbningen af TONI’s egen fabrik i Sydafrika. Fabrikken lukkes senere, og produktion ligger igen i dag i en lille baggård på Frederiksberg C.

prins_henrik-TONI Copenhagen
1985
Christiansborg-armaturet relanceres

På messen 'Byggeri for milliarder' relancerer TONI, Christiansborg-armaturet med røde og blå mærkeknapper. Amalienborg Slot og Valdemars Slot var nogle af de første kunder.

chrborg-TONI Copenhagen
1984
Udenrigsministeriet i Riyadh

Arkitekt Henning Larsen anvender Krydsgrebsarmaturet til det imponerende byggeri af udenrigsministeriet i Riyadh, Saudi Arabien. Der er desuden siden blevet anvendt TONI-armaturer i Den Danske Ambassade i Riyad, Nationalmuseet i Bahrain, Nationalbanken i Bagdad og Churchill College i Cambridge.

1981
T-Line bliver til

T-Line-serien bliver designet af den prisvindende arkitekt og industrielle designer, Knud Holscher, og kommer i permanent udstilling på Die Neue Sammlung, som er Münchens pendant til MoMA i New York. T-line serien bliver desværre ikke længere produceret.

t-line-TONI Copenhagen
1974
Kurt E. Nielsen overtager TONI

Kurt Erling Nielsen overtager TONI. Han kom fra en baggrund hos byggevaregrossisten, Brødrene A&O.

kurt_copy-TONI Copenhagen
1965
Leverance til Rigshospitalet

TONI sælger 15.000 SP-armaturer til det nye Rigshospital. Selvsamme armaturer (både det almindelig SP-greb, samt SP-albue) er stadig at finde på hospitalet den dag i dag. Senere vandt TONI's armaturer indpas i 60-70% af den danske hospitalssektor.

rigshospitalet-TONI Copenhagen
1956
TONI under Fritz Toxborg

E.O. Auchenbergs søn, Fritz Toxborg, køber H. Martens Metalvarefabrik i 1956. Han bliver fri af faderens indflydelse og omdøber straks den nyerhvervede virksomhed til TONI. De to første bogstaver i Toxborgs efternavn ('TO') bliver den første halvdel af virksomhedens nye navn, og de to sidste ('NI') kommer fra efternavnet Nielsen og er en ode til en af hans nære venner fra modstandsbevægelsen under 2. Verdenskrig. Derudover introducerer Toxborg et nyt logo, der forestiller en borg med TONI-navnet smukt indrammet heri. Idéen til borgen kommer fra Toxborgs eget efternavn.

Ved købet af virksomheden erhverver Toxborg derudover rettighederne til SP-topstykket, som han, som 5. generationsgørtler, kender den høje værdi af.

Toxborg-TONI Copenhagen
1935
SP bliver til

Som ingeniør og maskinmester på Gentofte Amtssygehus i 1930'erne, udvikler Otto Sparre-Petersen et holdbart armatur, der kan klare de ekstreme belastninger på hospitalet. H. Martens Metalvarefabrik sikrer sig herefter patent og produktionsretten til SP-topstykket, som det herefter opkaldes efter Sparre-Petersen. 

SP_0335c74e-c408-4580-9c4d-fa5d80bb2c26-TONI Copenhagen
1918
H. Martens Metalvarefabrik etableres

H. Martens Metalvarefabrik, som senere blev opkøbt af E.O. Auchenberg, blev etableret d. 5. juni 1918 af den 30-årige Hugo Martens. Hugo forsynede fra begyndelsen alle sine armaturer med en afspærringsventil under hvert sæde, hvilket på den tid var ret usædvanligt, og ellers kun sås hos Auchenberg — det sted Hugo selv var udlært gørtler.

Skaermbillede_2020-12-21_kl-TONI Copenhagen
1905
Christiansborg genopbygges

Da Christiansborg brændte i 1884, stod man overfor en altomfattende genopbygning, som varede fra 1906 til 1928. Det var E.O. Auchenberg, der specialproducerede og leverede det i dag velkendte Christiansborg-armatur til den store rekonstruktion.

Christiansborg_1908-2_copy-TONI Copenhagen
1884
J.H. Auchenberg etableres

3. generationsgørtleren, Johan Heinrich Auchenberg, etablerer J.H. Auchenberg i 1884 i Pilestræde 8, København K. Det gamle Auchenbergske speciale var gasarmaturer og tekniske haner, men da grundlæggeren Johan Heinrich døde i 1911, og den yngste søn Einer Otto overtog, ændrede han firmanavnet til E.O. Auchenberg, og overgik samtidig til fremstilling af sanitetsarmaturer. 

legacy_866245af-fe35-4c64-a06f-579471e4fd02-TONI Copenhagen