Værkstedet på Frederiksberg C

Scroll for at se mere

TONI Copenhagen udspringer af en families store kærlighed til det traditionsbundne gørtlerfag

Et håndværk som familien Auchenbergs familiære ophav tog med sig fra Tyskland i starten af 1800-tallet, små 100 år før virksomheden blev grundlagt i 1918. Inden de i dag så velkendte og eksklusive sanitetsarmaturer i rå messing var det primært gasarmaturer og tekniske haner, der var i fokus, som blev skabt af metaldrejere i de københavnske baggårde.

Senere samlede TONI Copenhagen produktionen af alle nuværende designs på fabrikken, hvor hvert produkt stadig den dag i dag bliver til i hånden og ført til dørs til sidste samling. Med en fod i fortiden og en i fremtiden holder TONI Copenhagen godt fast i de håndværkstraditioner, vi kommer af.

Fra rå messing til eksklusive armaturer

Rejsen starter i Italien, hvor den rå messing bliver hældt i vores støbeforme. Herefter modtager vi dem her på Frederiksberg, hvor vi forarbejder dem udfra de gamle håndværkstraditioner, der stadig tegner vores virksomhed.

Et håndpudset armatur har noget særligt over sig

Alle vores armaturer er pudset i hånden af vores slibeeksperter. Håndslibningen giver vores produkter en helt særlig og ægte nærhed. Vores produkter bærer sporene af de mennesker der har haft dem i hænderne, lige som de med tiden vil bære sporene af dem har brugt dem.

Dengang Gørtler mesteren blev træt af dryppende armature

Som ingeniør og maskinmester på Gentofte Amtssygehus oplevede Sparre-Petersen et påtrængende behov for armaturer, der kunne holde til de ekstreme belastninger, de udsættes for netop her. Resultatet blev en armaturserie bygget op over gode gamle håndværkstraditioner og beregnet til hospitaler, institutioner, industrivirksomheder og andre steder, hvor vandhaner skal holde til selv meget hårde belastninger. Derfor er der også nogle, der ynder at kalde det industriarmaturet, fordi det er så godt som uopslideligt. Andre har været så venlige at kalde SP armaturet for vandhanernes Rolls Royce. Det er især arkitektkredse, som har ført armaturet ind i boligindretningen, hvor det ofte er i selskab med den klassiske møbelkunst, som Danmark er kendt for i hele verden.

45 processer inden det færdige resultat

Efter den første råpudsning, overgår kroppene til Tim som har været maskinmester hos TONI Copenhagen i snart 25 år. Tim kender alle armaturer ud og ind, endda så godt at vi i dag kan tilbyde helt særlige løsninger til de kunder med bestemte ønsker.

Kvalitetskontrol er en æressag

Alle armaturer testes, før de forlader TONI Copenhagen. Testen udsætter armaturet for højere tryk, end man kan frembringe i et privat hjem. Består armaturet testen, godkendes det og sendes til kunden.

The Vintage Repair Shop

Dyk ned i historien, oplev håndværket og læs om TONI Vintage Repair Shop her. Ægte skønhed findes ikke kun i det fysiske produkt, men også i de historier, der knytter sig til det.