TONIsofiebadet07-TONI Copenhagen

Sofiebadet

Scroll for at se mere

Sofiebadet - historisk vingesus spækket med velvære

Lad dig forføre af en svunden tid. På Christianshavns badeanstalt, Sofiebadet, bliver gæsterne omfavnet af et historisk vingesus, når de entrerer stedets velbevarede lokaler i Christianhavns Sofiegade 15.

Adressen har siden 1909 lagt hus til et af de københavnske badeanstalter, der oprindeligt blev etableret for at udbrede god hygiejne og sundhed blandt byens borgere. I dag er Sofiebadet Københavns eneste bevarede badeanstalt med fokus på nydelse og velvære i de højloftede lokaler, der emmer af fortællinger fra forgangne tider.

TONIsofiebadet10_da245a27-94c8-4d26-9350-2b117ceec4bd-TONI Copenhagen

Sofiebadet beskriver selv stedet som et ’arbejdende museum’, hvor historie fletter fingre med spaoplevelser, der blandt andet tæller et kurbad med sauna, et dampbad samt hammam- og massagebehandlinger. Det er stadig muligt at besøge Sofiebadet for at tage et simpelt brusebad eller booke et varmt karbad og nyde en ansigtsbehandling og et glas vin, mens man slapper af i de smukke porcelænsbadekar.

TONIsofiebadet11-TONI Copenhagen
TONIsofiebadet06-TONI Copenhagen

Gæster roser Sofiebadet for stedets fine balance mellem ro, velvære, atmosfære og omgivelser, der lader pulsen falde, i det øjeblik man træder ind de smukke omgivelser. Her får blikket tid til af svejfe henad originale terrazzogulve, lang historiske kakler og smukke marmorflader, og forbi gedigne, detaljer i ædelt messing, der skabt til at modstå tidens tand og leve på tværs af generationer.

TONIsofiebadet12-TONI Copenhagen

Det er i samme rolige øjeblik, at besøgende på stedet møder TONI Copenhagens fingeraftryk på de historiske lokaler. Det er det karakterfulde Christiansborg-armatur, der selv har mere end 100-års historie med sig, der pryder brusere og badekar i Sofiebadets charmerende baderum. Armaturets genkendelige, femgrenede håndhjul falder med sit ærlige og poetiske udtryk naturligt ind i stedets stemning og fremhæver på underspillet vis Sofiebadets kærlighed til velvære, kvalitet og historie.

Fotos af Pernille Enoch